Slumpa lösenord


Lösenorden som genereras på den här sidan sparas inte i någon form av databas

Om du fortfarande har "password123" eller liknande som lösenord har du definitivt kommit rätt! Klicka på slumpa och få serverat ett slumpmässigt och säkert lösenord.

Vad är ett starkt lösenord?

Ett starkt lösenord ska blanda små- och stora bokstäver mixat med siffror och innehålla minst 12 tecken. Ett plus är att även blanda in specialtecken såsom ! " # $ % & ' ( ) * + , -.

Idealt är att inte använda samma lösenord för olika konton. Om ett av dina konton blir hackat vill du naturligtvis inte att hackarna ska kunna komma åt alla dina andra konton också.

Använd gärna lösenordshanterare för att hålla reda på alla dina olika lösenord. De kan generera och lagra starka lösenord åt dig, så att du inte behöver komma ihåg dem själv. Se också till att uppdatera dina lösenord regelbundet för att hålla dina konton extra säkra.

Undvik personlig information

Det är bäst att undvika personlig information i dina lösenord. Använd inte namn, födelsedagar, eller andra lättillgängliga uppgifter om dig själv. Hackare och andra illvilliga aktörer kan enkelt hitta sådan information genom sociala medier eller andra källor.

Att hålla lösenorden fria från personlig information gör dem mycket svårare att knäcka. Fokusera istället på att skapa något unikt och komplext som inte har någon koppling till dig personligen.

Läs mer om säkra lösenord på MSB.se