Singla slant

Klave: 0

Krona: 0

Klave
Krona

Vi har byggt en enkel slumpgenerator som låter dig singla slant online. Räknaren uppe i högra hörnet håller koll på hur många gånger resultatet blivit krona respektive klave. Om du vill nollställa räknaren kan du trycka på återställ.

Att singla slant är en urgammal metod som människor har använt i århundraden för att fatta beslut. Det är enkelt, spännande och lämnar inget utrymme för diskussion. Man tar ett mynt, kastar det i luften och låter det falla. Sedan är det bara att se vilken sida som hamnar uppåt – krona eller klave.

Metoden är enkel, men det finns något nästan magiskt med att låta ödet ha sin verkan. När myntet snurrar i luften, är det som om hela världen håller andan för ett ögonblick. Det är en form av ren chans, där ingen vet vad resultatet kommer att bli förrän myntet landar. Det är spänningen i det oförutsägbara som gör slantsingling så fascinerande.

Det är en rättvis och opartisk process som förlitar sig helt på slumpen. Om du står och väger mellan två alternativ och inte kan bestämma dig, kan en enkel slantsingling hjälpa dig att ta beslutet.

I det här verktyget har vi använt två närbilder av ett svenskt mynt (enkrona) från 2016. Bilderna kommer från riksbank.se.